Om oss

Om oss


Vi finns ett par mil öster om Slussen i Stockholm på Värmdö. Vi bor i ett villaområde men är omgivna av skogsområden och skärgårdsnatur som nyttjas dagligen .


Vi två som står bakom hunduppfödning under prefixet Ghillsbay heter Thomas och Catarina. Thomas är Civilekonom och Catarina är jurist.


Welshen kom till oss år 2004 efter att Thomas haft Cocker Spaniel som var jätteduktiga på lydnad och viltspår och ville ha en ny utmaning. En hund som skulle gå bra att jobba med, gilla att vara i skog ock mark, pigg, alert och lättlärd.


Storleksmässigt skulle den helst vara "lagom" och Welshen blev det perfekta valet.

Våra två första Welshar hittade vi hos kennel Eastfarm´s på Åland. Första hunden som importerades heter Eastfarm´s Fighing Spirit - Filip var med oss troget i nästan 16 år.

 

Filip och vår första tik Eastfarm´s Go West - Julia fick en valp 2011 som blev vår A-kull. När vi nu har två fina tikar Eastfarm´s Wherever Whenever och Don´s Fool For You är en kennel ett naturligt steg i vårt stora intresse för Welsh Springer Spanieln.


Vi strävar efter att ta fram friska, trevliga, glada, vackra och samarbetsvilliga welshar där ambitionen är att valparna ska bli lite "bättre" än sina föräldrar. Vår uppfödning sker i liten skala med 1-2 kullar per år i hemmamiljö, vilket bidrar till att valpen redan när den lämnar sin mamma vid 8 veckors ålder är social och trygg i sig själv bland andra människor och djur. Vi ser fram emot att hålla kontakten med alla valpköpare så att vi kan stå som stöd för dem om de har frågor och så att vi själva kan utvärdera vår uppfödning i strävan av att bli bättre.


Namnet "Ghillsbay" är en ordlek med orten och platsen där vi finns.


Har du några frågor om oss eller om rasen så skicka oss gärna ett mail! Våra kontaktuppgifter hittar du nedan


Catarina

catarina@ghillsbay.se

070 787 76 01


Thomas

thomas@ghillsbay.se

070 976 90 00